31 Ağustos 2014 Pazar

İnteraktif Tasarımlar


Şimşekleri Üzerine Çeken Tasarım

Akıllı objelerin tasarımdaki yeri gitgide büyüyor.



Cloud, fırtına bulutlarını görünümde, eğlence amaçlı tasarlanmış interaktif bir lamba ve hoparlör. Hareket sensörlerini kullanarak, kullanıcısının yakında olduğunu algılayabiliyor ve kullanıcının hareketlerine göre benzersiz bir şimşek ve gök gürültüsü şovu ortaya koyuyor. Sistem, Bluetooth'a uyumlu herhangi bir cihazla müzik yayını yapabilecek güçlü bir hoparlör sistemi içeriyor. Renk değiştiren ışıkları sayesinde istenilen şimşek rengini ve parlaklığını ayarlama imkanı sunuyor. Ayrıca gece lambası ve müziğe duyarlı mod gibi farklı modlara da sahip.




Cloud bir yandan harekete duyarlı bir şimşek ve gök gürültüsü performansı sağlarken diğer yandan müzikle etkinleştirilen bir görüntüleme cihazı ve tavana asılabilen bir hoparlör birimi. Hem yarı üç boyutlu şimşek tecrübesi yaşamak için hem de görsel destekli bir hoparlör olarak kullanılabilen bu gece lambası/hoparlör hibriti bir gece lambasının nasıl olabileceğine dair yeni bir söylem ortaya koyuyor.


Cloud, hipoalerjenik lif dolgusunun keçeleştirilerek, bulutun çerçevesini oluşturan, hoparlörleri ve parçaları içinde tutan sünger bir kılıf haline getirilmesiyle yapılmış. Kullanıcılar bulutun hareketlerini küçük bir kablosuz kumandayla kontrol edebiliyorlar.



 Bu ilizyonlarla veya numaralarla değil, sensörlerle ve kodlarla oluşturulan yeni bir tür sihir. Son birkaç yılda tasarımcılar alet çantalarına yeni yetenekler eklediler. Ardunio platformu, elektronik aletlerin “kara kutu”larının içindekini tasarımcıların kendilerinin tasarlayabilmesi için büyük bir fırsat. Daha geniş bir çerçeveden bakılırsa Cloud, bu endüstrinin gelişimine yardımcı olan bir çalışma olarak görülebilir. Hatta serbestçe kullanılıp geliştirilebilmesi için, yeni nesil akıllı objelere klavuz olması için Cloud'un kodları halka açık.


Fiziksel programlama birçok yönden üç boyutlu yazıcıların şu an karşılaştığı zorlukları yansıtıyor. Temsil, etik, doğrultu ve meşrutiyet soruları hala tasarım dünyası tarafından cevaplanmayı bekliyor. Bu durumda tasarımcının rolü, fikir üretimi ve fikirlerin gerçekleştirilmesinden, yönetime ve liderliğe doğru geçiş yapabilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder